Banyonuzda Tarçın Var Mı?

Banyonuzda Tarçın Var Mı?

Geleneksel Çin Tıbbı ve Ayurveda biliminin en sevdiği baharatlardan biri olan tarçının kalsiyum, demir, manganez ve lif içerdiği bir gerçek. Ayrıca kan şekeri üzerindeki dengeleyici özelliği bilimsel olarak kanıtlanmış.

Bu sebepler olmasa bile, tarçının çekici aroması, yiyeceklere kattığı tat ve kolayca bulunabilmesi zaten bu baharatı mutfağımızın en değerli malzemelerinden biri haline getirmiş durumda.

Peki banyonuzda tarçın bulunduruyor musunuz?

Evet, banyonuzda dedim.

İşte size tarçını kullanabileceğiniz 5 şaşırtıcı ve farklı alan.

1.Dudaklarınıza doğal bir peeling mi arıyorsunuz? Tarçın ve vazelin ikilisi bu işi iyi bir şekilde hallediyor. Dudaklarınıza biraz vazelin sürdükten sonra üzerine biraz da tarçın koyup hafif masaj yapın. Gerekirse azıcık daha vazelin ekleyin. Bir iki dakikaya dudaklarınız daha iyi görünecek.

2.Sivilcelerle başa çıkmakta zorlanıyor musunuz? Üç çorba kaşığı bal ile 1 tatlı kaşığı tarçını iyice karıştırın. Yüzünüze sürdükten sonra 10 dakika bekleyin ve durulayın. (göz çevrenize sürmeyin) Hem bal, hem de tarçın anti-bakteriyel oldukları için doğal bir tedavi görevi görecektir.

3.Tarçın saç diplerini uyararak saç dökülmesine karşı etki edebiliyor. Bir kasenin içinde 1/2 su bardağı ılık sızma zeytinyağı, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı tarçın ve 2 çorba kaşığı bal karıştırın. Islak saçınıza ve saç diplerinize uygulayın. 10 dakika sonra durulayın. Bu işlemi haftada bir kere yapabilirsiniz.

4.Sarımsak veya pastırma mı yediniz? Dişlerinizi fırçalamak yetersiz gelebilir. Bir tarçın çubuğunu 5-10 dakika boyunca ufak ufak çiğneyin.

5.Doğal bir vücut peelingi için 1/2 su bardağı deniz tuzu, 1/2 su bardağı badem yağı, 1/2 su bardağı sızma zeytinyağı, 2 çorba kaşığı bal ve 2 çorba kaşığı tarçını karıştırın. Banyoda ıslak cildinizin üzerine hafifçe masaj yaparak uygulayın. Beş dakika bekledikten sonra durulayın. Yumuşacık ve yenilenmiş bir cildiniz olacak.

Başlasın ev yapımı tarçınlı spa gününüz!

Kaynak: https://draxe.com/health-benefits-cinnamon/

Aslı Kender / FB Macro&More

Paylaş